Primul și singurul site de umor din Republica Moldova.

Un text lung despre politica din țară

Un text lung despre politica din țară

PRELUAT DE PE FACEBOOK

Da hai un post lung despre situația politică. Hai? Hai.

În primul rând, după alegeri nu se va schimba nihuia. Dacă câștigă Mmmm… Dodon nu ne va anexa Putin și nici n-o să trecem pe grafia chirilică, pur și simplu din telic o să ni se povestească cât de zaebisi noi drujâm cu Rusia și cât îi de ahuienna e să fim moldoveni și să vorbim moldovenește, iar IRL 99% o să fie tot bugetari bespontovâe cu leafă de 3k mdl, drumurile, medicina și mentura tot de căcat o să fie.
Dacă câștigă #maiavemoșansă apu din telic o să ne povestească că amuș-amuș intrăm în UE(на самом деле нет) și cum Maia o fost în vizită la București și o zis că limba pe care o vorbește se numește „română”, iar bugetarii, da, tot 99% din populație o să fie, tot 3k mdl o să facă, menții tot pidari vor rămânea și drumurile vor fi de căcat.
Toți candidații îs pizdaboli, ei toți spun minciuni dulci în loc de adevăruri dure, de fapt, ii pizdabolesc dohuia și nu spun nihuia. Iaca „vom restabili prietenia istorică cu Rusia” asta ce înseamnă bleadi? Care-i bleadi sensul pe care ar trebui să aibă fraza asta și cel mai important cum pula mea asta o să ne ajute? Dacă Putin o să zică la telic că „Mmm… Dodon îi drugu ñeu” la mine bleadi de la asta ce o să se schimbe? Ori „conlucrarea cu țările europene” asta bleadi ce înseamnă? Care bleadi conlucrare, în ce domeniu, cât rublan noi să scoatem din asta? Dacă Rompuy ori cine acolo o să zică la telic „zaebisi am conlucrat anu ista cu Moldova” asta bleadi în lumea fizică cum o să se manifeste? Impozitele vor deveni mai mici ori încă nu?

Vabșe eu nu înțeleg cum așă de multă lume nu înțelege că problema principală în țara asta îi economia, la omul sărăc și mâța-i curvă, în statul sărăc nici boii nu trag șamd. „vom ridica pensiile”, vei ridica tu o pulă bleadi, de unde nahui să ridici dacă deja 50% din buget se duc pentru plăți sociale(asta-i de vreo 10 ori mai multe % decât într-o Belgie ceva) Dacă n-ai bani n-ai de unde avea drumuri, dacă n-ai bani n-au cum medicii și mentura să nu ia mită. Uitea, noi suntem un țăran borât fără lucru și fără skilluri, am fost în vizită la un vecin bogat și ne-o plăcut cum trăiește, vrem și noi așa. Cu ce să începem? Să începem cu o poartă pizdoasă ca a vecinului, am luat credit și ne-am făcut poarta și SUCA SURPRIZĂ NAHUI de la asta noi n-am început să trăim ca vecinul, da acum avem și credit de întors. Sau am aflat că vecinul îi iehovist ceva și am decis că dacă ne convertim la iehovism o să trăim zaebisi. Ne-am convertit ȘI PRICHINI TOT N-AJIUTĂ!!!! Sau noi aveam 7 lei, iar cineva ne-o pizdit un leu, și noi deam de doi ani dăm vina pe leul cel furat pentru orice lucru ne merge prin cur. Sună bleadi absurd, dar asta-i exact cu ce ne ocupăm.

În mod evident, dacă ești țăran borât fără lucru și fără skilluri SOLUȚEEIA e simplă: tre să găsești măcar ceva de lucru, între timp făcând rost de ceva skilluri care o să-ți permită să faci mai mulți bani și tot așa, următorii câțiva ani o să lucrezi de-ți vei roade bucile iar după lucru o să te duci la cursuri de sudor ori PTU ceva, și o să dormi 4 ore pe zi dacă ai noroc, și cel mai important, încă nu se știe dacă din asta ceva o să iasă, că poți banal să-ți rupi piciorul și să n-ai asigurare și atuncea ai belit-o cu totul.

Carevasăzică asta-i adevărul dur care vreau să-l aud de la un candidat. Eu o să votez mujâcul/muierea din telic care o să iasă gruzit(ă) ș-o să zâcă „uăi, noi ultimii 25 de ani huioznaet ce-am făcut dar am praibit totul, vașe totul, dacă nu ne apucăm de cap chiar amu și nu încercăm să facem ceva cu economia apu o să ajungem o Somalie bleadi. Ș într-o zi noi economia n-o s-o desfutem, asta o să dureze cel puțin 10-20 de ani, și primii câțiva ani pe noi o să ne colbasească nihuiovo, i to nu se știe dacă va ieși ceva pân la urmă, că la nivelul de căcat în care ne aflăm ar putea fi prea târziu, puteam ajunge Somalia chiar dacă facem totul corect”

Eu vabșe ahuiesc nahui că în pliantele candidaților electorali mai este ceva pe lângă „economie”, pliantele tre să fie un rezumat „planul meu de a desfute economia” și atât, despre prietenia cu Rusia și/sau UE și pensii o să grăim după ce o desfutem. Într-un pliant socialist mă aștept să citesc „noi o să desfutem economia prin a reinstitui colhozurile și a băga gosplanul”, într-un pliant keynisian mă aștept să citesc „noi o să stimulăm companiile mari cu bani publici pân ele n-o să înceapă să aducă venit și să creeze locuri de muncă” și în fine într-un pliant austriac mă aștept să văd „noi o să pidornim toți bugetarii, o să scădem impozitele și o să ne rugăm mâinii invizibile a pieții să relanseze economia”, în loc de asta eu în pliant văd numa pizdeoj, despre bleadi Uniune Europeană, despre Românie Mare bleadi, despre Rusia, despre хуйня-малафья, меня эти охуительные истории просто доебали, блядь, я уже не могу их слушать.

Muligambia
Muligambia

Dacă ar călători prostia, destinația finală i-ar fi Muligambia.