Primul și singurul site de umor din Republica Moldova.

Pregătiți-vă de un maidan moldovenesc!

Pregătiți-vă de un maidan moldovenesc!SURSA: COJOCARI.RO

Moldova stă pe un butoi de pulbere. Să nu mă întrebați peste puțin timp de ce e Maidan în Moldova? Să nu îmi spuneți că nu v-am zis… Supărarea oamenilor a depășit orice cotă de atenție. Este atâtă tensiune, că este suficientă o singură scânteie și va bubui totul. Asta dacă Vlad Plahotniuc nu se oprește ori nu-l oprește cineva. Forțează, forțează și foțează din nou. Ceea ce se întâmplă acum în Moldova netezește calea spre maidan, spre revolte populare.

Un exemplu. M-a enervat la culme actul normativ care prevede citirea mailurilor, blocarea site-urilor. Și nu doar pe mine m-a enervat. Sub masca unor energici apărători ai drepturilor copiilor, reprezentanții Guvernului de la Chișinău fac ce nici măcar Voronin nu a îndrăznit. Instaurează un control total asupra comunicațiilor de pe internet. Desigur, ei spun că vor să ne apere de teroriști, că vor să protejeze copiii. Dar pot spune multe. Scopurile sunt însă altele. De fapt, ei vor ști exact ce vorbim, cu cine, despre ce. Vă dați seama ce portiță magică deschide această lege? Plahotniuc ar avea urechi oriunde. Nu veți scăpa de el nici când vă veți uita la un film pe laptop sau când veți comunica pe facebook. Și ar mai fi o treabă. Cine îmi garantează că informațiile colectate vor fi în siguranță la poliție. Băgați mâna în foc că un politist nu va vinde ponturi hoților pentru a ne vizita în toiul nopții? Mi-e frică de legea Big Brother. În România această lege a fost luată în furci de societatea civilă. România s-a opus categoric și… a învins. În Moldova oligarhii fac ce poftesc.

Următoarea știre ne-a lăsat pe toți cu gura căscată. Am aflat că Guvernul a decis condițiile în care populația sărăcită va pune la loc miliardul furat. Țineți minte prostiile pe care oligarhii le debitau despre miliardul pe care vor să-l găsească? Mai știți cum ne spuneau că o parte a miliardului este în Republica Moldova? Au dreptate. Miliardul este în Moldova. L-au găsit. Este în buzunarele oamenilor săraci. Așadar, oligarhii se țin de cuvânt și o să pună la loc miliardul… pe cheltuiala noastră. Felicitări, dragă Moldovioară! Ei își văd de bogățiile lor în continuare! Noi, tot mai săraci, ne vedem de sărăcia noastră.

Și când lucrurile nu puteau fi mai rele, ieri, după masă, regimul oligarhic a comis-o din nou. Partidul de opoziție, Platforma DA, a depus la CEC o cerere de organizare a unui referendum, iar CEC a respins-o. DA susține că a depus 400 de mii de semnături în acest sens. Mărturisesc, este OAU! 400 de mii de cetățeni este o armată de alegători. Cum să te pui de-a curmezișul voinței lor? De ce? Simplu. Pentru că un regim care nu are nici susținere, nici legitimitate nu poate altfel. Poate par naiv, dar pentru mine este șocant. Încă un pumn în gura democrației, cetățenilor, alegătorilor. Și este abia începutul. În curând regimul o să-și arate fața dură și… o să pornească represariile. Am trăit-o sub regimul Voronin. O s-o vedem și sub regimul Plahotniuc.

Oamenii scrâșnesc din dinți, butoiul de pulbere este gata, gata să sară în aer și… ce să vedem? Vedem cum o duc copiii deputaților. Acum câteva zile am citit despre mercedesul fiului lui Vlad Plahotniuc. Ieri am aflat cu toții că comunista(cacofonie bună!) Violeta Ivanov, cea care se plângea de salariul prea mic, are o fiică care se laudă cu țoale scumpe și mașini pe măsură. Fata își pune pe Instagram poze cu cele mai scumpe și mai luxoase branduri. Violeta Ivanov se jură că nu fură și că este săracă. Cică stă la bloc. Eu zic că nu e rău să-ți dorești cel mai bun și ce este mai bun pentru copilul tău. Dar hai să vă mai spun o poveste. Povestea o găsiți pe aceasta pagină de facebook. Este vorba despre familia Victoriei Vartic din satul Slobozia, Ștefan Vodă! Trăiește în sărăcie și foame! Are 8 copii chinuiți. 2 baieți de 12 și 15 ani și 6 fetițe: cea mai mare are 7 ani. Cum se poate ca familia Violetei Ivanov să aibă luxul de pe lume, iar familia Victoriei Vartic să trăiască în cea mai cruntă mizerie? Ce este greșit în asta? Tot. De ce? Pentru că se fură mult, mult, mult.

S-au acumulat atâtea nemulțumiri, atâtea probleme. Așteptăm scânteia? Doamne ferește! Pentru că de data asta Maidanul cred că o să fie pe bune. De data asta protestatarii nu cred că o să se mai retragă din Parlament și nimeni nu o să-l scoată pe Ghimpu din mâinile oamenilor indignați.med

Muligambia
Muligambia

Dacă ar călători prostia, destinația finală i-ar fi Muligambia.