Primul și singurul site de umor din Republica Moldova.

PCM – Partidul Corupților din Moldova

PCM – Partidul Corupților din Moldova

Fiica domnului Diacov a făcut praf o mașină de vreo 50 de mii de euro. Copiii domnului Filat, care se plânge de condițiile din închisoare, învață prin Elveția sau mai știu eu unde… La fel și copiii domnului Plahotniuc. Prietenii și rudele domnului Plahotniuc sunt acum în multe funcții cheie. Soțiile ori prietenele domnului Filat aveau sau mai au Porsche. Copiii domnului Lucinschi sunt bine, foarte bine. Unul cu afaceri în televiziuni, altul are afaceri prin București și a fost reținut de DNA. Fiica domnului Snegur este ministru de externe și are o viață asigurată, în puf. Băiatul doamnei Buliga, cea care ne-ar fi îndemnat să spălăm pelincuțe, muncește(el zice ca muncea, ca şi-a dat demisia) pe un salariu despre care bănuim că ar fi uriaș la Moldatsa, companie de stat care administrează spațiul aerian al țării. Fiica domnului Mihai Bălan, director de la SIS, este angajată și ea la Moldatsa. Sunt doar câteva crâmpeie din uriașul păienjeniș de relații, interese, afaceri, firme, bani care îi unește pe toți cei care stau la putere. Este doar vârful icebergului. Ce nu știm este mult, mult mai grav.

La polul opus avem oameni care o duc de azi pe mâine. Cu o pensie de 129 de lei. Tineri care acceptă să fie umiliți la ei în țară pe un salariu de 1800 de lei. Politicienii care ajung la putere își rezolvă în primul rând problemele de familie. Își aranjeză rudele. Iar odată aranjate, refuză să mai plece. Acești oameni au uitat ce înseamnă bunul simț. Acești oameni fură cu camioanele. Și fură, și fură, și fură. Am ajuns la concluzia că noi suntem săraci pentru că ei sunt bogați. Ei sunt bogați nu pentru că au inventat o afacere de succes. Ei s-au conectat la țeava cu bani a statului și sug din ea, sug… Ei se tratează în spitale din vest, ei învață în școli din Uniunea Europeană. Numai voi, prostimea, înghețați în spitale, sunteți trimiși acasă de medici, care nu au nici chef, nici medicamente să vă trateze.

Ei și noi. Ei sunt bogați și ne învață să trăim. Noi suntem săraci și proști că îi credem. Ei sunt la putere și ne spun că alții mai buni nu vom găsi. Noi îi lăsăm, iar la următoarele alegeri ne întrecem în ipocrizii de tipul, hai la vot, hai să votăm, viitorul tău este în ștampila ta. Noi ne-am împărțit așa cum le place lor, în pro-vest și pro-est. Noi ne certăm ca proștii, ei se bucură. Ei sunt prieteni prin saune și dușmani de fațadă. Puțin le pasă unde merge Moldova, în UE sau în Rusia, important este să fie la putere. Ei nu sunt PLDM, PD, PL, PSRM, PCRM sau Partidul lui Renato. Nu! Ei sunt Partidul Corupților din Moldova. Cel mai mare partid care ne conduce încă din 1991. Când o să înțeleagă asta, moldovenii vor fi salvați. Până atunci, și-o fac cu mâna lor…

SURSA ACESTEI MEDITAȚII

Muligambia
Muligambia

Dacă ar călători prostia, destinația finală i-ar fi Muligambia.