Primul și singurul site de umor din Republica Moldova.

Moldovenii, majorarea tarifelor și împrumutul de 150 de milioane de euro

Moldovenii, majorarea tarifelor și împrumutul de 150 de milioane de euro

România a decis că Moldova nu merită cei 150 de milioane de euro. Nu că nu ar vrea să ajute. Pur și simplu, statul profund corupt dintre Nistru și Prut nu este în stare să cheltuiască niște bani fără să fie furați.

Am văzut că mulți au interpretat ciudat decizia lui Klaus Iohannis. Au înțeles că ”Iohannis nu ne dă banii” promiși pentru că nu vrem să mergem în UE, ci în Rusia. Greșit. Complet greșit. ”Iohannis nu ne dă banii” pentru că i-am fura. Mă rog, politicienii moldoveni i-ar fura. Se știe deja în toată lumea că politicienii moldoveni sunt atât de hrăpăreți, au buzunare atât de largi că își fură și mamele. Nu au nicio jenă. Fură tot! Apropo, mai există cretini care acuză România că nu vrea să dea bani Moldovei. Exact ca în bancul acela în care un cerșetor acuza un trecător că trăiește pe banii lui pentru că nu-i mai dădea un leu ca de obicei, ci doar 50 de bani.

Eu am spus încă de pe atunci când s-a aflat despre ”donația” de 150 de milioane de euro că România nu va avea niciun control al banilor. Era clar că banii nu vor ajunge la cetățenii Republicii Moldova, ci în conturile burdușite ale politicienilor, rudelor politicienilor și amantelor lor. Se pare că furtul miliardului nu a trecut neobservat de România, de comunitatea internațională. România și comunitatea internațională nu cred în lupta cu corupția de la Chișinău. Da, Filat stă la răcorică, este bine, dar nu suficient, CNA încă se face că nu-l vede pe alt mare hoț al Moldovei, pe Plahotniuc. În aceste condiții, ciu-ciu bani.

Nu, nu mă supăr pe România. Pentru că nu ai să arunci cu bani într-o zonă neagră, în gura unor rechini, a unor hoți pentru care statul este doar o hazna din care să scoți valută cu sacul. Problema este că moldovenii nu realizează asta. Moldovenii idolatrizează hoții. Un hoț este primar și se bucură de aprecierea proștilor. Un alt hoț stă la pușcărie, iar proștilor le este milă de el. Alt hoț și-a dat demisia din funcții publice, plătește analiști, deputați, bloggeri, jurnaliști, iar proștii pun botul la toate tâmpeniile pe care le scot pe gură sau le scriu indivizii aceștia.

SURSA TEXTULUI – Cojocari.ro

SURSA CLIPULEȚULUI – Zdarova Natasha – Singurul videoblog din Moldova care încearcă să explice situația politică din țară utilizând metafore lirice, imagini sublime și epitete artistice.

Muligambia
Muligambia

Dacă ar călători prostia, destinația finală i-ar fi Muligambia.