Primul și singurul site de umor din Republica Moldova.

Despre toleranță

Despre toleranță

Text trimis pe adresa noastră de e-mail

Toată lumea (mai ales UE) ne acuză de lipsă de toleranță. Că am fi cam homofobi, rasiști și alte cîteva sute de feluri de discriminare, că urîm rușii și toată nația lor aflată în putrefacție, că suntem gata să luam la bătaie românii, romii și alte cuvinte ce se încep cu RO, că scuipam chiar în moldoveni și frații lor молдовень și culmea folosim cuvîntul țăran pentru a jigni pe cineva. Lucrurile sunt clare și evidente pentru specialiștii în domeniu dar eu aș vrea să-i trimit în pulă pe toți cei ce fac așa concluzii deochete.

Suntem o societate Tolerantă și virgulă, asta să vă fie clar. În primul rînd pentru că toleram Prostia și cred că suntem primii în lume la acest capitol. Și pentru asta îți trebuie nervi de fier măi frate, și noi îi avem pentru că tolerăm toate categoriile de proștii. Zi de zi. În troleibus, rutieră, la serviciu, la televizor și pe internet. Și proștii prind la curaj. Și mai mușcă din pîine și mîine. Și poimîine. Și ajung la guvernare (despre dodon nici nu vreau să-mi murdaresc literele). În acel moment proștii devin deștepți și invers. Se întîmplă aceste lucruri pentru că suntem toleranți cu ei la gradiniță, școală și în societate. Și încă toleram modul în care ne guvernează, și suntem mulțumiți de salariile noastre, de asigurarea noastră socială, și în general ne aranjează totul. Suntem foarte toleranți.

Suntem toleranți față de corupție și mită. Încă nu am vazut pe nimeni să iasă la protest. La un protest pasnic. Că nu le ajunge salariu și că sunt împotriva corupției și corupților. Nu e vorba de frică, știu mulți oameni care mai au măcar un coi în chiloții roși de sărăcie. Suntem toleranți. De ce n-am vazut nici o grevă a profesorilor (cu excepția celei dinaintea alegerilor) sau poate a medicilor în această țară? Pentru că toți acceptă mulsul pacienților care la rîndul lor mulg medicii cînd ăștia vin la judecată, piață sau la bancă. Suntem toleranți.

În fine, suntem toleranți cu murdaria ce ne umple strada, ograda, sufletul și mintea. Și o îmbrațișăm ca pe cineva foarte drag, și o punem la masă, și o respectam…sa nu uit și de minciună, unica armă a proștilor și incapabililor…în fine

Să nu uitați să adăugați un punct în urmatorul act de asociere cu una din uniunile inexistente de la est sau vest despre Toleranță și necesitatea ei. Mă duc sa beu o cană de jin și să manînc o buca’ de placintă cu brinză, că m-am răsuflat…Moldova te iubesc.

Maniak
Maniak

That guy.